Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ

Μια πρόταση για την προσέγγιση της τέχνης του ψηφιδωτού. Τα παιδιά µε τη βοήθεια του ψηφιδογράφου σχεδιάζουν, επιλέγουν τα κατάλληλα χρώµατα, κόβουν και κολλούν πήλινες ψηφίδες που έχουν ήδη ετοιμαστεί από το εργαστήρι, φτιάχνοντας το δικό τους ψηφιδωτό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προβολή διαφανειών με αρχαία και σύγχρονα ψηφιδωτά.

Τα παιδιά παίρνουν μαζί τους την ίδια μέρα το ψηφιδωτό που δημιούργησαν.
 

**ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ**


ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ο κυκλαδικός πολιτισµός µέσα από την κεραµική τέχνη και τα ειδώλια.

Κατασκευή αγγείου στο τροχό και διακόσµηση µε χαρακτηριστικά µοτίβα της εποχής. Τα παιδιά, προσθέτοντας και αφαιρώντας δίνουν µορφή στον πηλό, δηµιουργούν τα δικά τους ειδώλια, ανακαλύπτοντας την οµορφιά τους µέσα από την ουσιαστική τους απλότητα. 


ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΠΗΛΟ

Τα παιδιά αυτοσχεδιάζουν µε κεραµικά µουσικά όργανα όπως σείστρο,τουµπελέκι,λαλίτσα,στάµνα κ.α. Συνθέτουν απλά ρυθµικά σχήµατα και µελωδίες. Κάνουµε το πείραµα του Πυθαγόρα, µαθαίνουµε για τις συχνότητες και κατασκευάζουν µε πηλό το δικό τους µουσικό όργανο (σείστρο)


Η ΜΑΣΚΑ ΠΑΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ…

Τα παιδιά χρησιμοποιούν καλούπια, πλάθουν τη μάσκα τους, τη ζωγραφίζουν, την εμψυχώνουν σε ένα θεατρικό παιχνίδι ρόλων όπου το πρόσωπο δημιουργεί το προσωπείο και μέσα από αυτό εκφράζει βαθύτερα συναισθήματα. Παρουσιάζουν με αφηγηματικό και περιγραφικό λόγο τη φανταστική (;) ιστορία της μάσκας που δημιούργησαν.


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ